Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Πορεία των αγανακτισμένων της Πελοποννήσου από την Τρίπολη στο Σύνταγμα το Σαββατοκύριακο

Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί πορεία "αγανακτισμένων" πολιτών από όλη την Πελοπόννησο, με ποδήλατα, μηχανές και αυτοκίνητα, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από την Τρίπολη και προορισμό την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνουν, η πορεία έχει στόχο να αναδείξει το ζήτημα του δικαιώματος της ελεύθερης διαμαρτυρίας των πολιτών με ειρηνικά μέσα και να εκφράσει τη λύπη, την αγανάκτηση και τον προβληματισμό, σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν στην πλατεία Συντάγματος, το διήμερο 28 κα 29 Ιουνίου. Το χρονοδιάγραμμα έχει υπολογιστεί με μέση ωριαία ταχύτητα τα 11,5 χλμ.

Η διαδρομή του Σαββάτου θα έχει αφετηρία την Τρίπολη, και μέσω της παλαιάς εθνικής οδού οι Αγανακτισμένοι θα καταλήξουν στην Κόρινθο, με ενδιάμεσες στάσεις στους Μύλους, το Ναύπλιο, το Άργος και το Χιλιομόδι.

Η διαδρομή της Κυριακής θα έχει αφετηρία την Κόρινθο και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος, με ενδιάμεσες στάσεις στους Αγίους Θεοδώρους, την Κινέττα, τα Μέγαρα, τη Νέα Πέραμο, την Ελευσίνα, και τελευταίο σταθμό τον Ασπρόπυργο.

http://www.newsplus.gr/?v=2&aid=40428

4. Ανάλυση της κρίσης. Τμήμα δεύτερο. Μια καλοστημένη ιστορία εξευτελισμού.

ΟΛΑ είναι ένα ψέμα (Η κοτούλα η Κικίτσα - μέρος 2ον)

Ας συνεχίσουμε όμως από 'κει που σταματήσαμε. Προσπερνώντας στην αναδρομή μας για το πως φτάσαμε ως εδώ τις μέρες του Μνημονίου και των άλλων επαίσχyντων κειμένων, ας δούμε μερικά χαρακτηριστικότα δείγματα γραφής, αυτών που τώρα κυβερνάνε. Αφού είπαν λεφτά υπάρχουν και δεν υπήρχαν, αφού προσπάθησαν να χαρίσουν χρέη και οφειλές ως ανεπίδεκτες εισπράξεως, αφού έβαλαν από την πίσω πόρτα τους καουμπόηδες της οικονομικής μαφίας στην χώρα μας, αφού ξεφτίλισαν κάθε Έλληνα και Ελληνίδα στα μάτια της κοινής γνώμης της Οικουμένης.
Η ένταξη της Ελλάδας στο "Μνημόνιο" δηλαδή σε καθεστώς "μερικού πραξικοπήματος", όπου πλέον κυβερνούν χαρτογιακάδες της Διεθνούς Τραπεζικής Κλίκας και όχι οι εκλεγμένοι "ηγέτες" της χώρας, επέφερε δραματική αύξηση της ανεργίας, εκτίναξη του Δημόσιου Χρεους και οδήγησε σε μια ανελέητη αποπληθωριστική συγκυρία, την πραγματική οικονομία. Το "Μνημόνιο" είναι μια λεόντειος σύμβαση, όπου χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο με την μέθοδο της φάκας, όπου κάθε βήμα προς το επόμενο στάδιο, εξαρτάται από την "καταβολή της επόμενης δόσης" με την απειλή της χρεοκοπίας. Είμαστε μόλις στην 5η δόση και η κυβέρνηση συμφώνησε 12, έως τον Μάρτιο του 2013. Έχουμε άλλα 7 βήματα, όπου ο έλεγχος "προόδου" μας, θα διαγωνίζεται για τον περαιτέρω ευτελισμό της Ελλάδας.

3. Ανάλυση της κρίσης. Τμήμα δεύτερο. Οι γερμανοί που εύκολα ξεχνούν.

ΟΛΑ είναι ένα ψέμα (Η κοτούλα η Κικίτσα - μέρος 2ον)


Μια αναφορά, στο σημείο αυτό, στο Γερμανικό πολιτικο-δημοσιογραφικό συνάφι. Αφορμή, το κατάπτυστο και προσβλητικό για όλους spiegel_greeceτους Έλληνες εξώφυλλο του Spiegel με την Ελληνική σημαία σε μια κάσα και το πένθος στο πέτο του Ευρώ. Σαν τόσα άλλα προσβλητικά που έχουν προηγηθεί τους τελευταίους 18 μήνες με την ηθική και φυσική αυτουργία των αιρετών ή μη αρχόντων μας. Όπως η ίδια η Bundesbank μας πληροφορεί το Εξωτερικό Χρέος της Γερμανίας ανέρχεται σε 3,8 τρις Ευρώ. Θα δεχτούμε ότι αυτό το νούμερο είναι σωστό και όχι τα €4,7 τρις που δίνει η CIA και μάλιστα ένα χρόνο πριν (το 2010) και ότι η Γερμανία χρωστάει περίπου το 120% του ΑΕΠ της (το 2011) και όχι το 150% (το 2010 κατά την CIA). Η κύρια Μέρκελ λοιπόν και η κυβέρνηση σας αγαπητοί Γερμανοί, έχει επιβαρύνει το κράτος σας με "μόλις" €450 δις Ευρώ από τότε που εξελέγη. Όσο δηλαδή ΟΛΟ το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας και κάτι δεκάδες δις παραπάνω, το οποίο μπορούμε να βαφτίσουμε πλέον "Χρέος της κλίμακας Μέρκελ", αφού είναι ταμάμ τα νούμερα. Και τα νούμερα αυτά όπως και το διάγραμμα είναι και πάλι από την Bundesbank και το Χρέος αυτό όπως και τα νούμερα, δεν είναι το Εξωτερικό Χρέος της Ναυαρχίδας, αλλά μόνο το Δημόσιο Χρέος της, το οποίον σχεδόν διπλασιάστηκε. Αυτό το στατιστικό, ένα κομμάτι από το παζλ, με το οποίο σας αρέσει να παίζετε, ακολουθεί.

2. Ανάλυση της κρίσης. Τμήμα δεύτερο. Ένας κόσμος χρέους.

ΟΛΑ είναι ένα ψέμα (Η κοτούλα η Κικίτσα - μέρος 2ον)

Ας μην μπούμε καν στην διαδικασία να πούμε ό,τι έχουμε επίσης ξαναπεί. Ότι 2 από τις 7 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο (G7), η Ιαπωνία έχει Χρέος προς ΑΕΠ άνω του 200% και η Ιταλία άνω του 110% (κλπ). Αν και αναμασάται ότι το Χρέος της Ιαπωνίας είναι λέει, εσωτερικό. Ας δούμε, για την βασιμότητα αυτού του προπαγανδιστικού επιχειρήματος, την πορεία του εξωτερικού Ιαπωνικού Χρέους λοιπόν, όπως την παρουσιάζει το ΔΝΤ:
madeinjapan
Ας δούμε όμως, κάτι άλλο, κάτι πιο ουσιαστικό. Ας ξεκινήσουμε κοιτώντας τον μετρητή του Παγκόσμιου Δημόσιου Χρέους, στον Economist. Το Παγκόσμιο Δημόσιο χρέος, λένε, είναι κοντά $40 τρις δολάρια. Και το Παγκόσμιο ΑΕΠ, λένε, είναι περί τα $64 τρις, Άρα, υπολογίζουν το παγκόσμιο χρέος ως 62% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Αναφέρομαι στον Economist, διότι είναι ό,τι πιο συντηρητικό προς τα κάτω, ως εκτίμηση του Παγκόσμιου χρέους. Έχουν λόγους.

1. Ανάλυση της κρίσης. Τμήμα δεύτερο. Ιστορικό της κρίσης στην Ελλάδα.


ΟΛΑ είναι ένα ψέμμα (Η κοτούλα η Κικίτσα-μέρος 2ον)Αποφάσισα να δημοσιεύσω τμηματικά το δεύτερο μέρος από ένα κείμενο που μας κίνησε το ενδιαφέρον. Μεταφέρεστε αυτόματα στο αυθεντικό κείμενο με κάνετε κλικ στην επικεφαλίδα ή το λινκ στο τέλος της σελίδας.

Πόση αλήθεια αντέχετε; Έχετε ποτέ σκεφτεί την σημασία της έννοιας "παραδοχές" στην ζωή σας; Τι είναι οι παραδοχές αυτές;
Σε αυτά τα ερωτήματα, με στοιχεία, θα απαντήσουμε σε αυτήν την ανάρτηση. Θα διαπιστώσετε σε απλά βήματα ότι όχι μόνο είμαστε μέρος μιας ασύλληπτης βουβής απάτης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και αδύναμοι να αντιμετωπίσουμε την βαρβαρότητα της.
Ως πολίτες, είμαστε συμφιλιωμένοι με την ιδέα ότι το οικονομικό μας σύστημα πρέπει να λειτουργεί "έτσι". Όπου "έτσι" σημαίνει, ότι τα κράτη θα δανείζονται αντί να δανείζουν. Ότι το χρήμα θα το διακινούν οι ιδιωτικές Κεντρικές Τράπεζες και ότι τις αποφάσεις θα τις λαμβάνουν κάποιοι αόρατοι, ολίγοι και πανίσχυροι, σε κλειστά δωμάτια μακριά από αδιάκριτα ώτα και βλέματα. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε απροστάτευτοι.
Ας δούμε τι έχει γίνει στην Ελλάδα, εν συντομία: