Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

ΟΤΑΝ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΥΣ 300


Ένα σημαντικό θέμα με το σύνολο των Ελλήνων βουλευτών είναι ότι επιμένουν να αναλύουν το 2011 με παρωχημένους όρους, που πηγάζουν από την περίοδο του εμφυλίου.

Ο εμφύλιος (συνεπικουρούμενου του ψυχρού πολέμου αλλά και των εν Ελλάδι γεγονότων) σημάδεψε μια εποχή και δημιούργησε μια διλληματική πολιτική κατάσταση στην οποία αναγκαστικά με μανιχαιστικούς όρους, σε όριζαν πολιτικά και καθόριζαν την στάση σου σε κάθε πολιτικό θέμα. Αν ήσουν "δεξιός" ήσουν υπέρ του κράτους και της σκληρής αντιμετώπισης των "ταραχοποιών στοιχείων", αν ήσουν "αριστερός" (ΠΑΣΟΚ καταχρηστικά συμπεριλαμβανομένου) έβλεπες με μία συμπάθεια τους διαδηλωτές. Αυτό που δυσκολεύεται να αντιληφθεί το μέλος της παρέας των 300, είναι ότι.... μας τελείωσε. "Ο έρωτας με έρωτα περνάει" που λέει και το τραγούδι και, κατ' αντιστοιχία, το πολιτικό σοκ του εμφυλίου χρειαζόταν ένα αντίστοιχης εμβέλειας πολιτικό και κοινωνικό σοκ για να ξεπεραστεί.

Αυτό το σοκ υπήρξε, την στιγμή που ο ΓΑΠ υπέγραφε το μνημόνιο. Από εκείνη την στιγμή, σχεδόν βασανιστικά αργά και πάντως τόσο αργά ώστε να μην το καταλάβει κανείς, η κοινωνία ξεκίνησε διαφορετικές ζυμώσεις. Ο "εμφύλιος" της γενιάς μας είναι γεγονός. Πλέον ο εμφύλιος, η Χούντα, το Πολυτεχνείο, φεύγουν από την ζωή μας σαν καθοριστικά γεγονότα και τοποθετούνται στο ιστορικό χρονοντούλαπο. Τα αντιμετωπίζεις με ψυχρή ιστορική ματιά και, το σημαντικότερο, η στάση σου απέναντι σε αυτά δεν καθορίζει τις σημερινές σου πολιτικές κατευθύνσεις. Δεν είναι αδιανόητο κάποιος που μιλά για σφαγή γυναικοπαίδων στον Μελιγαλά να συμμαχήσει πολιτικά με κάποιον που μιλά για ξεκαθάρισμα δοσιλόγων, η διαφορά αυτή έχει πλέον τόσο σημασία όσο έχει και μια διαφορά για την περίοδο της εικονομαχίας. Ιστορική και μόνο αξία, τίποτα άλλο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ 2011


Η κυβέρνηση που πήρε την εξουσία λέγοντας ψέμματα στο λαό, αυτή που την επομένη της εκλογής της έθεσε σε εφαρμογή σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας και του μέλλοντος των πολιτών της, αυτή που έφερε τον Δούρειο Ίππο του ΔΝΤ και τρομοκράτησε μαζί με τα μέσα τηλεοπτικής αποχαύνωσης τον υπήκοο Έλληνα λέγοντάς του ότι ή θα δεχθεί το ΔΝΤ κι ότι αυτό ζητήσει ή θα επέλθει χρεοκοπία, βγάζει τους επιθανάτιους σπαστικούς ρόγχους της.

Χωρίς καμία ντροπή, αξιοπρέπεια, δημοκρατική διαδικασία φέρει μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και δανειακές συμβάσεις που όμοια τους δε νομίζω ότι έχουν υπάρξει ποτέ αφού ξεπερνούν και την πιο αχαλίνωτη φαντασία του σιχαμερότερου τοκογλύφου. Η βουλή  ως σήμερα έχει ψηφίσει παρανόμως υπέρ μιας άνευ προηγουμένου πολεμικής τακτικής κατά της Ελλάδος, της Εθνικής της κυριαρχίας και του πλούτου της, των δικαιωμάτων των πολιτών της.

Στην Ελλάδα σήμερα μόνο Δημοκρατία δεν έχουμε. Την έχουν καταλύσει ήδη οι 300 Έλληνες πολιτικοί κι όχι μία φορά. Κι όμως είναι τόσο αλαζόνες, υποκριτές, προδότες που έχουν τα μούτρα να λένε ότι αν έμπαιναν οι πολίτες στην βουλή να αποτρέψουν την υπερψήφιση ενός προδοτικού μεσοπρόθεσμου τότε θα είχε καταλυθεί η δημοκρατία!