Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑ ΜΠΟΥΣ

Στις συζητήσεις που είχα στην Πλατεία με διάφορους ανθρώπους το βράδυ της Τρίτης, έλεγαν ότι δεν ανήκαν σε καμία απολύτως ομάδα και ότι απλά ήσαν αγανακτισμένοι πολίτες. Διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι αρκετά ώριμοι ώστε να καταλαβαίνουν τα παιχνίδια που τους έχουν παίξει τα διάφορα πολιτικά κόμματα και αρκετά συνειδητοποιημένοι ώστε να καταλάβουν το παιχνίδι των κουκουλοφόρων που αμαύρωσαν τη συγκέντρωση το πρωί.

Μάλιστα, θέλουν να ενωθούν όλοι κάτω από μια ομπρέλα με ανθρώπους οι οποίοι να έχουν τα ίδια με αυτούς απλά αγνά ιδανικά και να μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για τον τόπο, μακριά από κόμματα και καπελώματα.

Κάποια στιγμή, εμφανίστηκε η πορεία του ΠΑΜΕ με δεκάδες χιλιάδες κόσμου. Όταν έφτασαν στο Σύνταγμα και μόλις πέρασαν πέντε δέκα λεπτά περίπου φωνάζοντας τα γνωστά τους συνθήματα, άρχισαν ξαφνικά να αποχωρούν.

Ο κόσμος τότε άρχισε να τους γιουχάρει και να τους κοροϊδεύει. Μαζί με αυτούς και εγώ αρκετά έντονα και τότε δύο μέλη του ΠΑΜΕ, ήρθαν να μου ζητήσουν το λόγο. Ο ένας ήταν στο πεζοδρόμιο κάτι σαν παρατηρητής της πορείας και ο άλλος μέσα από την πορεία, αλλά κάτι σαν ομαδάρχης.
Ο δεύτερος μάλιστα, με πολύ έντονο ύφος ήρθε και μου είπε ότι τους διώξαμε το πρωί, ενώ τώρα τους φωνάζουμε να κάτσουν εκεί.