Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ

Αφού "τελείωσαν" με τη νέα κυβέρνηση, αφού πάρθηκαν οι καρέκλες και έκλεισαν τα στόματα των "διαφωνούντων", αφού το κυβερνών κόμμα ηρέμησε και είναι όλοι έτοιμοι να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο και οτιδήποτε άλλο τους πούνε, προκειμένου να πάνε για "διακοπές χωρίς ενοχές" και με πολλά χαμόγελα, νιώθοντας υπερήφανοι που μπόρεσαν να αποφύγουν το πρόβλημα για μία ακόμη φορά, μένει το θέμα των "αγανακτισμένων"...

Πρέπει όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται ακόμη (όλως παραδόξως για τον κάθε Πάγκαλο...) και δεν έχει κατορθωθεί να τρομοκρατηθούν, να διασπαστούν ή να... βαρεθούν (όλα αυτά χαρακτηρίζονται μέθοδοι προς "εκτόνωση" από τα διάφορα Παγκαλοειδή...) να σταματήσουν να ενοχλούν τους καλοβολεμένους κυβερνητικούς που έχουν βολέψει τους πισινούς τους στους θώκους της εξουσίας που τους παρεδόθησαν...

Επείγειται οι "αγανακτισμένοι" να επιστρέψουν στα σπίτια τους ή να "δρομολογηθούν" προς τις παραλίες... (φυσικά όχι τις ίδιες παραλίες που θα απολαύσουν τις διακοπές τους οι κυβερνώντες της τροϊκανής κυβέρνησης). Και αυτή η "μεταστροφή" του οργισμένου πλήθους των Ελλήνων πρέπει να γίνει άμεσα... Και προς αυτόν τον σκοπό, με σαφή κατεύθυνση και απολύτως συντεταγμένα, άρχισαν  οι κυβερνητικοί παπαγάλοι να γράφουν για... ΕΚΛΟΓΕΣ ή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!

ΑΠΟ ΤΙΓΡΗΣ, ΠΟΝΤΙΚΙ


Το έχω γράψει πολλές φορές, ότι το ευρώ, η ΟΝΕ δηλαδή, ήταν η οριστική ταφόπλακα της Ελλάδας.  Αφού πρώτα, συστηματικά και μεθοδευμένα, οι μεταπολιτευτικές πολιτικές θεραπαινίδες αποβιομηχάνισαν την πατρίδα μας, η οποία μέχρι το 1974 παρήγαγε σχεδόν τα πάντα, αφού πρώτα μας κατέστησαν τους κάπελες, τους πανδοχείς και τους διασκεδαστές της ΕΕ - αυτός άλλωστε ήταν εξ' αρχής ο "ρόλος" της Ελλάδας μέσα στην ΕΟΚ, αφού αποδόμησαν συνειδητά ακόμα κι αυτήν την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή του τόπου μας, με λίγα λόγια, αφού πρώτα μας κατέστησαν παρίες, στην συνέχεια μας επέβαλλαν να συναλλασσόμαστε και με "χρυσές λίρες".

Μια χώρα όπου, λίγα χρόνια μετά τον Β' ΠΠ κι έναν απ' τους πιο άγριους κι αιματηρούς εμφύλιους πολέμους, είχε χαρακτηρισθεί "οικονομικό θαύμα" της Ευρώπης, μια χώρα η οποία παρουσίαζε δείκτες ανάπτυξης και οικονομίας που θύμιζαν σε πολλά τους σημερινούς "τίγρεις" της οικονομίας, μέσα σε δυο δεκαετίες κατέστη ένας διεθνής ζήτουλας, ένα άθυρμα που άγεται και φέρεται κατά τις ορέξεις των "αγορών", εκείνων δηλαδή των "σκιών" που καταδυναστεύουν τον πλανήτη. Μια χώρα που μπορεί να παράξει τα πάντα και, αποδεδειγμένα, να ανταγωνιστεί στα ίσα τους πάντες σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, κατάντησε μια μπανανία ικανή να αναπαράγει μόνο τη δυστυχία και τον εκφυλισμό της.

TO TEΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η περίοδος από την πτώση της δικτατορίας και εντεύθεν έχει ονομαστεί από τους ιστορικούς και όχι μόνο, ως μεταπολίτευση. Μεταπολίτευση σημαίνει συγκεκριμένα σοβαρή αλλαγή του πολιτεύματος. Πολιτειακή αλλαγή. Και πράγματι το 1974 συντελέστηκε στην χώρα μας αλλαγή πολιτεύματος τόσο διότι η δικτατορία έπεσε από την εξουσία, όσο και διότι μετά το δημοψήφισμα για το πολιτειακό καθεστώς της χώρας, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφάσισε να απαλλαγεί από τον παρωχημένο βασιλικό θεσμό, ο οποίος τόσα και τόσα προβλήματα είχε προκαλέσει στην χώρα μας.

Με την πολιτειακή λοιπόν αυτή αλλαγή και την εγκαθίδρυση πια της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας εισήλθαμε στο πλέον πρόσφατο κεφάλαιο της πολιτικής και πολιτειακής ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, στο οποίο πρωταγωνιστές είμαστε κι εμείς. Στα 37 χρόνια της Μεταπολίτευσης στην πατρίδα μας εμπεδώθηκε η σταθερή και απρόσκοπτη λειτουργία του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος και η ομαλή διαδοχή των κυβερνήσεων. Κάτι που για την προ-μεταπολιτευτική Ελλάδα ήταν σπάνιο γεγονός. Εμπεδώθηκε, επίσης, η ελευθερία του λόγου και η ελευθεροτυπία, ενώ «αποδαιμονοποιήθηκε» ο κομμουνισμός και νομιμοποιήθηκε το ΚΚΕ. Οι πολιτικές διώξεις σταμάτησαν και οι πολιτικοί κρατούμενοι ανήκουν πια στην ιστορία. Γενικότερα, η χώρα έπαψε να είναι πολιτικά, τουλάχιστον, οπισθοδρομική και μετατράπηκε σταδιακά σε σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες του έχουν το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται πολιτικά χωρίς να φοβούνται για την ασφάλεια τους. Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα πολιτικά επιτεύγματα της ιστορικής περιόδου, που διανύουμε.