Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

KATAIΓΙΔΑ ΑΠΟ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Κοινός τόπος γίνεται και στην επαρχία οι εξώδικες διαμαρτυρίες σε βουλευτές από ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών. Ήδη έχουμε τρεις ανάλογες κινήσεις σε Πιερία, Χανιά και Ηράκλειο και έπεται συνέχεια...

Α. ΧΑΝΙΑ

Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ απέστειλε εξώδικο διαμαρτυρία προς τους βουλευτές Χανίων καθιστώντας τους υπεύθυνους για τις συνέπειες του Μνημονίου 2 επί του Ελληνικού Λαού. Τους καλεί να μην το ψηφίσουν και να εκπροσωπήσουν τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών που τους έστειλαν στον κοινοβούλιο για να υπερασπίζουν τα συμφέροντα του Λαού και του Έθνους. Τους τονίζουν δε ότι αν δεν το πράξουν αναλαμβάνουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν.

http://www.spithachanion.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=194:2011-06-10-15-06-03&catid=3:2011-05-05-06-42-27&Itemid=57

ΑΡΑΓΕ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ;

Ο Παπανδρέου Πρέπει να φύγει είναι επικίνδυνος.Φούσκες από Φούμαρα στην (Απ)οικία
του ΣΤΑΘΗ από τη Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η ανεργία στο 16,2%, δηλαδή οκτακόσιες χιλιάδες άνεργοι,

στην πραγματικότητα, ένα εκατομμύριο.Βόμβα.

Στους νέους η ανεργία στο 42% -ο ένας στους δύο!

Δεν υπάρχει σπίτι -πλην Συβαριτών χωρίς άνεργο, ή ανέργους.

ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΗ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝΠαραθέτουμε δυο θέσεις του Δημήτρη Καζάκη που συζητηθήκαν εκτενώς στο διαδίκτυο πρόσφατα με θέσεις υπέρ και κατά. Στην πρώτη υπάρχει αντίλογος του για τη χρηματοδότηση των ΜΚΟ και τον καταθέτει στα πλαίσια ερώτησης που του κάνει αναγνώστης στο μπλογκ του και στη δεύτερη κριτικάρει τα δυο κοινοβουλευτικά κόμματα της Αριστεράς για τις λανθασμένες επιλογές τους στο θέμα της αντιπολίτευσης στο μνημόνιο. Μιά από αυτές τις συζητήσεις έλαβε χώρο και στο phorum.gr.

Αλλά ας δούμε τα κείμενα των θέσεων του Καζάκη...

Που θα κόβατε κ. Καζάκη από τα έξοδα για να κλείσετε την τρύπα του πρωτογενούς ελλείμματος;

Απάντηση Καζάκη: Πρώτα-πρώτα θα έκοβα τις δαπάνες εκμίσθωσης του κ. Στούπα και άλλων "δημοσιογράφων" από τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων. Μυστικά κονδύλια δεν χρειάζονται σ' ένα αυθεντικά δημοκρατικό κράτος. Το ίδιο και δημόσιοι λογαριασμοί χωρίς ή με πλασματικούς κωδικούς.
Δεύτερο, Θα καταργούσα το σύνολο των πολιτικών θέσεων διαχείρισης του κράτους (κοντά 30.000 τον αριθμό) το λεγόμενο "κομματικό κράτος", για να ανασάνει επιτέλους η δημόσια διοίκηση.
Τρίτο, Θα μείωνα το σύνολο...
των επιπλέον κρατικών προμηθειών που νέμονται οι ημέτεροι. Το ελληνικό κράτος έχει ύψος κρατικών προμηθειών ως προς το ΑΕΠ της χώρας 2-3% πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Τέταρτο, θα καταργούσα όλες τις υπερωρίες στον δημόσιο τομέα, αλλά και τις αμοιβές για επιτροπές και επιτροπάτα.
Πέμπτο, Θα καταργούσα το σύνολο των επιδοτήσεων σε κόμματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στηρίζονται και οφείλουν να στηρίζονται μόνο από την κοινωνία.
Έκτο, Θα καταργούσα το σύνολο των εξωτερικών συμβάσεων παραχώρησης έργου. Το δημόσιο έχει το προσωπικό και την εμπειρία ώστε να εκτελεί με εσωτερικούς πόρους το έργο που έχει ανάγκη.
Έβδομο, Θα καταργούσα το σύνολο των λεγόμενων ανεξάρτητων αρχών, που το μόνο που προσφέρουν είναι καθεστώς ασυδοσίας.
Όγδοο, Θα σταματούσα το σύνολο των υπηρεσιακών μετακινήσεων μέχρις ότου εξορθολογιστεί το σύστημα.
Ένατο, θα αναθεωρούσα το σύνολο των συμβάσεων του δημοσίου με ιδιώτες.
Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως και άλλα ανάλογα, είναι ικανά να υπερκαλύψουν το πρωτογενές έλλειμμα από την επόμενη ημέρα ανάληψης μιας κυβέρνησης που να απηχεί τα λαϊκά συμφέροντα. Κι όλα αυτά πριν καν αποδώσει η συνολική ανασυγκρότηση του κράτους που οφείλει να ξεκινήσει από το μηδέν και με όρους κατάργησης στεγανών, απορρήτων και δεσμέυσεων κάθε είδους.

Δημήτρης Καζάκης


......................................................................................................

Όμως μην ανησυχείτε επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό και το αγλάισμα της αριστεράς, ο κ. Τσίπρας. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:
«Με τον πρωθυπουργό έχουμε μια διαφορετική φιλοσοφία. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτοί που πρέπει να πιεστούν είναι οι δανειστές και οι εταίροι, όχι να πιεστούν ο ελληνικός λαός και τα πολιτικά κόμματα να συναινέσουν στην καταστροφική επιλογή του Μνημονίου.» Προφανώς ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον πρωθυπουργό για να κάνει φιλοσοφικές συζητήσεις, διότι μάλλον δεν έχει ιδέα του τι παίζεται στην Σύνοδο Κορυφής. Ίσως γιατί πιστεύει ακόμη ότι η χρεοκοπία είναι παραμύθι χωρίς δράκο.
«Καταθέσαμε τις απόψεις μας στον πρωθυπουργό σε σχέση και με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. Ένα Σύμφωνο που κατά την δική μας εκτίμηση αποτελεί το ευρωπαϊκό Μνημόνιο και μάλιστα πιο σκληρό και πιο επώδυνο, διότι είναι αόριστης διάρκειας, χωρίς περιορισμένο χρονικό ορίζοντα. Και κατά την εκτίμηση τη δική μας και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αποτελεί και το τέλος της πολιτικής. Το τέλος της διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Εξηγήσαμε στον πρωθυπουργό ότι καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προοπτική ερήμην της λαϊκής βούλησης,» δήλωσε επίσης ο κ. Τσίπρας αφήνοντας εκτός το ζήτημα της «οικονομικής διακυβέρνησης».
Αλήθεια ποιον αντιπροσωπεύει ο κ. Τσίπρας; Μερίδα του ελληνικού λαού, ή τους πολιτικούς γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς; Τι προέχει στους πολιτικούς του προβληματισμούς, το καλό των εργαζομένων αυτής της χώρας, ή τα ιδεολογήματα της νομοταγούς Ευρωπαϊκής Αριστεράς; Προφανώς τα δεύτερα. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν και οι παρατρεχάμενοι το δάχτυλο στο μέλι, δηλαδή στα ευρωπαϊκά κονδύλια.


ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ 300 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Το παρακάτω εξώδικο κοινοποιήθηκε από τους 300 Έλληνες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Αν και σαν Ελεύθεροι Χρεοκοπημένοι σε κουβέντα που κάναμε διατυπώσαμε κάποιες αμφιβολίες σε σχέση με τον αν οι επιδόσεις του εξωδίκου στα συγκεκριμένα θεσμικά πρόσωπα και όχι στους βουλευτές θα ήταν η νομότυπη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, θεωρήσαμε ότι τέτοιοι τρόποι διαμαρτυρίας κινούνται σωστά τόσο σε συμβολικό  επίπεδο όσο και ουσιαστικό στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε.


«Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις προ ολίγων μηνών πληροφορηθήκαμε, δυστυχώς όχι από εσάς, τι ακριβώς ψηφίσθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την θετική ψήφο της πλειοψηφίας από εσάς και με την ανοχή ή αποχή των υπολοίπων από εσάς, κατά τον διαδραμώντα χρόνο από τον Μάιο του παρελθόντος έτους (2010) μέχρι σήμερα. Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση: