Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία», Ανδρέας Κάλβος.

«Ελευθερία Ή Θάνατος», οι επαναστατημένοι Έλληνες του 1821.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα-φαντάζομαι και στον υπόλοιπο κόσμο-αρέσκονται στις απλουστεύσεις και στα διλήμματα. Έτσι λοιπόν και στην πατρίδα μας το δίλημμα, το οποίο τίθεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα είναι: «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία». Βέβαια, το δεύτερο σκέλος του διλήμματος, δηλαδή η χρεοκοπία, διανθίζεται από την αναγκαία ψυχολογική τρομοκρατία, ώστε ο ανυπεράσπιστος και εν πολλοίς αδαής πολίτης να αποβάλλει τις όποιες ενστάσεις του και να προσχωρήσει στο «μνημονιακό» στρατόπεδο. Λογικό από μέρους του αδαούς πολίτη. Αν όλη μέρα κάθε μέρα ακούει ότι απορρίπτοντας το Μνημόνιο θα επέλθει ο Αρμαγεδδών δεν θα διστάσει να απορρίψει την…απόρριψη του Μνημονίου και να προσχωρήσει εκών άκων στο φιλομνημονιακό στρατόπεδο. Όμως, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα διλήμματα, το δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» είναι ψευδές και παραπλανητικό.

Ωστόσο, αν έπρεπε να θέσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα ως δίλημμα-αν και εμείς διαφωνούμε σε κάθε διλημματική προσέγγιση τέτοιων ζητημάτων- θα το θέταμε με την παρακάτω μορφή.«Ελευθερία ή Υποταγή;» Διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε την σημερινή κατάσταση των πραγμάτων στην πατρίδα μας. Ως μια κατάσταση δηλαδή υποδούλωσης, υποταγής της χώρας στα ξένα συμφέροντα και στην διεθνή τοκογλυφία. Ίσως κάποιοι να σπεύσουν να μας υπενθυμίσουν-και σωστά-ότι η χώρα ουδέποτε ήταν πραγματικά ανεξάρτητη και ότι πάντοτε διέθετε προστάτες. Τους αντιτείνουμε ότι ανάγκη προστατών έχουν οι επί χρήμασι εκδιδόμενες και όχι η πατρίδα μας και ότι εν πάση περιπτώσει κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε την μάχη για την απελευθέρωση της.

TΟ ΜΑΓΙΚΟ 73 ΚΑΙ ΤΑ 73 ΟΧΙ

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ καθώς περιδιαβαίναμε με μέλη της ομάδας στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ο letryf μου μίλησε για τις θαυμαστές ιδιότητες του αριθμού 73 (αλλά και του καθρεπτικού του που είναι ο 37). Σε συνδυασμό και με το ότι το Πολυτεχνείο που είχε ανάλογα ιδανικά με τους Αγανακτισμένους έγινε το 1973, ο letryf με ρώτησε αν μπορώ να φτιάξω ένα κείμενο με 73 όχι τα οποία δυνητικά θα εκφράζανε κάθε αγανακτισμένο πολίτη. Του είπα ότι θα το έκανα μετά χαράς. Στην πορεία της συζήτησης σκεφτήκαμε ότι αφού δημοσιοποιηθεί το κείμενο με τα 73 όχι θα μπορούσαμε μια εβδομάδα μετά να ανεβάσουμε ένα κείμενο με τα 37 ναι (37 είπαμε ο καθρεπτικός) με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το κείμενο θα έπρεπε να συμπληρωθεί από όλα τα μέλη της ομάδας μιας και θα ήταν πλέον ένα κείμενο θέσεων της.

Ο letryf τις επόμενες μέρες έγραψε ένα κείμενο για τις ιδιότητες του μαγικού 73 στο phorum.gr και στο παρακάτω λινκ...

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=39&t=210215

Όσο για το κείμενο με τα 73 όχι, ιδού...