Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1) Άρνηση μνημονίου και είτε ριζική αναδιαπραγμάτευση χρέους αλά Αργεντινή είτε ολική άρνηση του αναλόγως τις συγκυρίες, καμιά αποδοχή παραχώρησης εθνικής περιουσίας με δυναμική κινητοποίηση σε πρώτη φάση κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

2) Φυλάκιση πολιτικών που θα αποδειχτεί ότι έκλεψαν και δήμευση της περιουσίας τους μετά από συνταγματική αναθεώρηση που θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία και την παραγραφή αδικημάτων, μηνύσεις σε εταιρίες τύπου Goldman Sachs και Siemens που έβλαψαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους Γερμανούς για τα κατοχικά εγκλήματα.

3) Κρατικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας μέσω των οποίων θα ξεκινήσει κεντρικός σχεδιασμός για στοχευμένη ανάταξη της ανάπτυξης, πάγωμα χρεών για ανέργους και χαμηλόμισθους, προστασία πρώτης κατοικίας για όλους.


4) Φόρος 1% σε κάθε χρηματιστηριακή συναλλαγή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα κάνει κοινωνική πολιτική υπέρ ανέργων και απόρων, τα όποια μέτρα γιά την κρίση να απαλλάξουν ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους ενώ να μπει πλαφόν κρατήσεων ανάλογα με το εισόδημα των υπολοίπων ώστε να είναι δίκαια.

5) Πανευρωπαϊκός αγώνας να εγκαταλειφθούν τα αντεργατικά νομοσχέδια που προωθούν οι νεοφιλελεύθερες Ελίτ και οι μεγάλες τράπεζες με πρόσχημα την κρίση δανεισμού των ευρωπαϊκών χωρών του νότου.

6) Πλήρης ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, νομοθεσία που να απαγορεύει διαπλοκή πολιτικών και καναλαρχών, τακτικά δημοψηφίσματα εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες υπογραφές, σύγκληση πανελλαδικού συνεδρίου των Αγανακτισμένων με θέμα την δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας και ενδεχομένως τη συγκρότηση πολιτικού φορέα, συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων σε μιά ενιαία κίνηση στις προσεχείς εκλογές
.