Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Το γαϊτανάκι...

Η παρακάτω δημοσίευση απηχεί τις απόψεις του συντάκτη της και όχι αναγκαστικά τις απόψεις της ομάδας των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ.


Εδώ και δεκατέσσερις μήνες, πριν να βγουν οι Αγανακτισμένοι στις πλατείες, φωνάζαμε για το χρονικό της προαναγγελθείσης απάτης. Μιας απάτης που σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και στήθηκε από υπερεθνικά οικονομικοπολιτικά (παρα)κέντρα εξουσίας, απ' τις "σκιές" που καταδυναστεύουν την Ευρώπη και τον κόσμο όλο. Μιας φάμπρικας που ξεκίνησε απ' το 2008 και τώρα κορυφώνεται. Μιας απίστευτης ιστορίας εθνικής προδοσίας (ξέρω πολύ καλά ότι ο όρος "εθνική" εξακολουθεί να ενοχλεί μερικούς αμετανόητους "χρήσιμους ηλίθιους", αλλά, μετά από ακόμα 1, 2, 5 χρόνια αγκύλωσης και μαλάκυνσης ίσως, ίσως λέμε, να αντιληφθούν κάποιοι ότι δεν υπάρχουν (ούτε) υπεριστορικές "αρνήσεις": επιλέγεις και χρησιμοποιείς όλα εκείνα τα μετερίζια κι όλες εκείνες τις ιδεολογικές αιχμές, που κάθε φορά είναι προσφορότερες κι αποτελεσματικότερες για να επιλύσεις τους γρίφους, και κυρίως τους κινδύνους, κάθε ιστορικής συγκυρίας, να "αμυνθείς" με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και, κυρίως, να πείσεις και να συσπειρώσεις να τον κόσμο).
Από το: "λεφτά υπάρχουν", μακράν την μεγαλύτερη μεταπολιτευτική απάτη, περάσαμε στην μειοδοσία των εκβιαστικών ψευτοδιλημμάτων, που εξ' αρχής επιχείρησαν και κατάφεραν να δημιουργήσουν μια επικοινωνιακή τρομοκρατία, μια πρωτοφανή προπαγανδιστική επίθεση ενοχοποίησης κι αυτοπαραίτησης του ελληνικού λαού (εδώ που τα λέμε, δεν ήταν δα και κάνας σπουδαίος άθλος). Μόνιμη επωδός των προπαγανδιστικών ψευτοδιλημμάτων ήταν το: "ή πτωχεύουμε!". Μέχρι προχτές ακόμα, στο κυνοβούλιο επικύρωσαν το ολοκαύτωμα της ελληνικής κοινωνίας και το ξεπούλημα της Ελλάδας..."για να μην πτωχεύσουμε". Για να "μην πτωχεύσουμε", η κατοχική κυβέρνηση, κι οι πάσης φύσεως πρόθυμοι νεοδωσίλογοι και χρήσιμοι ηλίθιοι, ξεκλήρισαν την ελληνική κοινωνία, αποδόμησαν κάθε έννοια και περιεχόμενο κοινωνικής δικαιοσύνης κι αλληλεγγύης, καταστρατήγησαν κάθε κεκτημένο εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα, πυρπόλησαν την κοινωνική συνοχή, βύθισαν την πλειονότητα του ελληνικού λαού στην ανέχεια, την απελπισία και την αναξιοπρέπεια, απεμπόλησαν, "οριστικά, αμετακλήτως και άνευ όρων", κάθε ίχνος εθνικής ανεξαρτησίας και πολιτικής αυτοτέλειας, υποθήκευσαν και ξεπούλησαν μπιτ παρά την Ελλάδα στους πάγκους της αγοράς των παγκόσμιων σαράφηδων.
Και τελικώς, πτωχεύσαμε! Πτωχεύσαμε με τους όρους και στον χρόνο που μας επέβαλλαν οι ξένες κυβερνήσεις κι οι πιστωτές του ελληνικού κράτους για να εξυπηρετήσουν, αποκλειστικά και μόνο, τα δικά τους, αλλότρια, συμφέροντα.
Προδοσία!
Δεν υπάρχει άλλη λέξη πιο κατάλληλη να περιγράψει αυτό που ζούμε τους τελευταίους 19 μήνες. Ή ίσως υπάρχει: γαϊτανάκι.
Ένα απίστευτο γαϊτανάκι δημαγωγών, εξωνημένων, μίσθαρνων, δειλών, ηλίθιων, ενοχικών κι αυτοπαραιτημένων. Το γαϊτανάκι ενός λαού σε πλήρη παρακμή, που παρασιτεί εις βάρος της ιστορίας του.Albatros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου