Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

3. Ανάλυση της κρίσης. Τμήμα δεύτερο. Οι γερμανοί που εύκολα ξεχνούν.

ΟΛΑ είναι ένα ψέμα (Η κοτούλα η Κικίτσα - μέρος 2ον)


Μια αναφορά, στο σημείο αυτό, στο Γερμανικό πολιτικο-δημοσιογραφικό συνάφι. Αφορμή, το κατάπτυστο και προσβλητικό για όλους spiegel_greeceτους Έλληνες εξώφυλλο του Spiegel με την Ελληνική σημαία σε μια κάσα και το πένθος στο πέτο του Ευρώ. Σαν τόσα άλλα προσβλητικά που έχουν προηγηθεί τους τελευταίους 18 μήνες με την ηθική και φυσική αυτουργία των αιρετών ή μη αρχόντων μας. Όπως η ίδια η Bundesbank μας πληροφορεί το Εξωτερικό Χρέος της Γερμανίας ανέρχεται σε 3,8 τρις Ευρώ. Θα δεχτούμε ότι αυτό το νούμερο είναι σωστό και όχι τα €4,7 τρις που δίνει η CIA και μάλιστα ένα χρόνο πριν (το 2010) και ότι η Γερμανία χρωστάει περίπου το 120% του ΑΕΠ της (το 2011) και όχι το 150% (το 2010 κατά την CIA). Η κύρια Μέρκελ λοιπόν και η κυβέρνηση σας αγαπητοί Γερμανοί, έχει επιβαρύνει το κράτος σας με "μόλις" €450 δις Ευρώ από τότε που εξελέγη. Όσο δηλαδή ΟΛΟ το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας και κάτι δεκάδες δις παραπάνω, το οποίο μπορούμε να βαφτίσουμε πλέον "Χρέος της κλίμακας Μέρκελ", αφού είναι ταμάμ τα νούμερα. Και τα νούμερα αυτά όπως και το διάγραμμα είναι και πάλι από την Bundesbank και το Χρέος αυτό όπως και τα νούμερα, δεν είναι το Εξωτερικό Χρέος της Ναυαρχίδας, αλλά μόνο το Δημόσιο Χρέος της, το οποίον σχεδόν διπλασιάστηκε. Αυτό το στατιστικό, ένα κομμάτι από το παζλ, με το οποίο σας αρέσει να παίζετε, ακολουθεί.
Germany_Ext_Debt
Και αν η Ελλάδα, φίλοι Γερμανοί, είναι γουρούνι σαν κι αυτά της όχι και τόσο μακρινής σας ιστορίας, τότε θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να μάθουμε τι θα ήταν η Μπανανία της Ευρώπης Ελλάδα, εάν της είχατε αποπληρώσει τα κατοχικά δάνεια και τις αποζημιώσεις. Σύμφωνα με τον Δαμιανό Βασιλειάδη, μέλος της Επιτροπής για την διεκδίκηση των Δανείων αυτών και των Επανορθώσεων (άλλο κομμάτι αυτό) "οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχονται, βάσει επίσημων στοιχείων στα εξής: α. 7,1 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938 (μας τα επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων 1946) για την καταστροφή των βασικών υποδομών της χώρας. Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδας (προ 15 ημερών) το ποσό αυτό υπολογίζεται σήμερα σε 108,43 δις ευρώ! ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ (με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% το έτος υπερβαίνουν το 1τρις ευρώ!) β. 3,5 δις δολάρια αγοραστικής αξίας 1938 για το κατοχικό δάνειο (το ποσό αυτό υπολογίζεται σήμερα σε 50 δις ευρώ! ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ. Το κατοχικό δάνειο με το πληθωριστικό χρήμα που προκάλεσε συνέβαλε καθοριστικά στην πείνα και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς απ’ αυτήν (δεν είναι άλλωστε τυχαίο το σύνθημα που ακούστηκε πρόσφατα: ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΟ ΔΩΣΑΜΕ ΜΕ ΠΕΙΝΑ), γ. οι αποζημιώσεις των θυμάτων των 89 Ολοκαυτωμάτων (56.225 νεκροί). Ενδεικτικά, το Πρωτοδικείο της Λειβαδιάς με απόφασή του το 1997 επεδίκασε στα θύματα του Διστόμου (την οποία επισφράγισε οριστικά η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου το 2000) 35 εκ. δρχ ανά εκτελεσθέντα."
Εντελώς πρόσφατα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας, απέρριψε  την αναίρεση που είχε υποβάλει η Γερμανία κατά της ευνοϊκής απόφασης που είχε πετύχει το 2007 στο Εφετείο της Φλωρεντίας ο εκκλιπών δικηγόρος Γιάννης Σταμούλης, με την οποία δέχτηκε ότι μπορεί να γίνει κατάσχεση γερμανικών ακινήτων στο ιταλικό έδαφος, ώστε να αποζημιωθούν οι συγγενείς των εκτελεσθέντων. Το ποσό που καλείται πλέον να καταβάλει η Γερμανία,  ξεπερνά τα 75 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ για αυτήν την περίπτωση. ΦΥΣΙΚΑ τέτοιο δικαίωμα έχει εδώ και 11 χρόνια και το Ελληνικό Δημόσιο για την Γερμανική περιουσία εντός Ελλάδας, ενώ αναμφίβολα η εκτελεστότητα της απόφασης αυτής μπορεί να αναγνωριστεί πλέον, βάσει σχετικού δεδικασμένου, οπουδήποτε υπάρχει κρατική Γερμανική περιουσία. Πρόκειται για ένα ΝΟΜΙΜΟ δικαίωμα της χώρας το οποίο το Ελληνικό Κράτος δεν ασκεί, βεβηλώνοντας βάναυσα, μεταξύ άλλων, την μνήμη των πεσόντων.
Τέλος, φίλοι Γερμανοί, ίσως ξεχνάτε ότι σεις οι ίδιοι, πτωχεύσατε το 1930, προχωρήσατε σε αναρδιάθρωση το 1953 και βρεθήκατε σε στάση πληρωμών το 1990, όπως ο Γερμανός Οικονομικός Ιστορικός Albrecht Ritschl, διαβεβαιώνει στο Spiegel πρόσφατα, χαρακτηρίζοντας σας τον μεγαλύτερο Φεσατζή του 20ου Αιώνα.

Συνεχίζεται...

http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/185--2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου