Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ

Ζούμε μια περίοδο ακραίας έντασης και αμφισβήτησης όλων των παραδοσιακών κομμάτων, βλέποντας τους εαυτούς μας ή τους συνανθρώπους μας να φτωχαίνουν, να πέφτουν σε αδιέξοδα, σε αβεβαιότητες, σε απελπισία, από μία μπόρα μέτρων, από τη δημιουργία ενός αβέβαιου και απειλητικού μελλοντικού αλλά και συνεχώς διαμορφούμενου καθεστώτος.

Το να κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα (είτε με μνημόνιο είτε χωρίς, τα δύσκολα είναι μπροστά), με τις συνθήκες με τις οποίες παγιδευτήκαμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο και στη ζώνη του Ευρώ, μεγαλώνει αδιέξοδα και επαυξάνει τη δυστυχία που θα καλύψει την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και από την οποία λίγοι θα γλυτώσουμε, όπως και στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Όλα τα κινήματα που υπάρχουν ή δημιουργούνται αποφεύγουν αυτό που είναι η βασική ανάγκη, Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Ένα κίνημα αλληλεγγύης που θα εξασφάλιζε την επιβίωση, την ελπίδα, το ελάχιστο βιωτικό επίπεδο, τα όνειρα του νέου που θέλει να σπουδάσει κάτι, το σπίτι από τον πλειστηριασμό, τις οικογένειες από τον δανεισμό με συνθήκες αδιεξόδου, τη στοιχειώδη νομική προστασία σε όσους δεν διαθέτουν ούτε την ελάχιστη αμοιβή για δικηγόρο που θα τους βοηθούσε στις απολύσεις όταν ο εργοδότης πληρώνει στον απολυόμενο μόνο την πρώτη δόση και ο άνεργος δεν ξέρει τι να κάνει. Θα ήταν ένα κίνημα που θα πρόσφερε κάτι χειροπιαστό, θα πρόσφερε ένα χέρι βοήθειας, θα δημιουργούσε δεσμούς, θα δημιουργούσε πόλο έλξης για συγκέντρωση ψήφων μελλοντικού πολιτικού κόμματος αντί να ψηφίζεται η αποχή.


Το καλύτερο είναι να γίνει μια διαδικτυακή προεργασία: Ένα μπλογκ που θα αρχίσει στην αρχή με το α) να ταξινομεί τα αιτήματα για αλληλοβοήθεια σχετική με τα συμβαίνοντα με το Μνημόνιο, β) να μαζεύονται εισηγήσεις για συγκεκριμένες συμβουλές για του συγκεκριμένους ανθρώπους, γ) να συλλέγονται εθελοντικά νομικές συμβουλές και δ) να γίνονται εκκλήσεις για εθελοντική βοήθεια (διαφόρων τύπων, ανάλογα με το τι είναι δυνατόν, τι είναι εφικτό).

Αν υπάρχει ρεύμα προς αυτή την κατεύθυνση, μπορεί να γίνει στη συνέχεια και ένα σωματείο, μη κερδοσκοπικό με γνώμονα τη διαμεσολάβηση για να σωθούν συνάνθρωποί μας έστω και με παροχή νομικών συμβουλών ή εξεύρεσης κάποιας εργασίας σε απελπισμένους, ή διαμεσολάβηση με δικηγόρους που θα έχουν μια στοιχειώδη ανθρωπιά να βοηθήσουν τον άνεργο που δεν έχει χρήματα να διεκδικήσει την αποζημίωσή του κλπ. Χωρίς συλλογή χρημάτων στο στάδιο αυτό γιατί αρχίζουν θέματα διαχείρισης, Εφορίας κλπ.

Επόμενο στάδιο, αν πιάσει αυτό, ένα κίνημα πραγματικής αλληλεγγύης για αντιμετώπιση των συνεπειών του Μνημονίου στους Αδύνατους, που θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, έχοντας πλέον αποδείξει έμπρακτα την αφοσίωση στον αγώνα των απελπισμένων και των αδύνατων σ' αυτή την κρίση. Εγώ θέλω στις επόμενες εκλογές να μην δοθούν ψήφοι σ' αυτούς που κορόϊδευαν με ιδέες μεγαλείου του ελληνικού λαού και ολυμπιάδες ή είχαν τελείως ξύλινη γλώσσα και συνθήματα του στυλ "καταδικάζουμε", "να πληρώσει η πλουτοκρατία", "δώστε αυξήσεις σε όλο τον κόσμο", "μονιμοποιήστε 200.000 συμβασιούχους αμέσως" γνωρίζοντας ότι τροφοδοτούν την ονειρική διάθεση του λαού.

NikosVy

2 σχόλια:

 1. Για αρχη τουλαχιστον (μεχρι και Σεπτεμβρη) θα προτιμουσα τα οποια ζητηματα κοινωνικης αλληλεγγυης θελουμε να υιοθετησουμε να ανεβαινουν στο μπλογκ των Ελευθερων Χρεοκοπημενων εφοσον συμφωνουν και τα μελη για μια τετοια αυξηση αρμοδιοτητων...

  Ξεκιναμε λοιπον το διαλογο πανω στην προταση σου στα σχολια αυτης της αναρτησης και οχι στο φορουμ...

  ειμαι ιδιαιτερα θετικος ως προς τη διευρυνση αυτη και περιμενω και τις αποψεις αλλων...

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λέω για αρχή να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, να δούμε πως λειτουργεί το πράγμα σε ένα περιορισμένο περιβάλλον όπου υπάρχει εμπιστοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή