Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Ψήφισμα των αγανακτισμένων του Λευκού Πύργου (8/7/2011)

 
 
Είμαστε πολίτες αγανακτισμένοι με το υπάρχον κοινωνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα το οποίο καταστρέφει καθημερινά κάθε δυνατότητα για την αξιοπρεπή μας διαβίωση. Είμαστε άνεργοι, ελαστικά εργαζόμενοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες σε αδιέξοδο, μετανάστες. Άνθρωποι που θίγονται οικονομικά και ηθικά από την όλη κατάσταση. Βρισκόμαστε στον Λευκό Πύργο εδώ και 45 ημέρες. Παρά τις δυσκολίες, παρά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ.

Βγήκαμε στις πλατείες διότι συνειδητοποιήσαμε πως η ζωή μας κλιμακωτά οδεύει σε ένα τέλμα. Εναντιωνόμαστε στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας, εναντιωνόμαστε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο στον οποίο κυριαρχεί η υποκρισία των πολιτικών και η λαγνεία του χρήματος. Έναν κόσμο όπου οι λίγοι ζούνε σε βάρος των πολλών. Η πολιτική των τελευταίων χρόνων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις μας όντας εντεταλμένες των οικονομικών συμφερόντων που μεθοδεύουν ένα παγκόσμιο βάρβαρο οικονομικό σύστημα καθώς και η πολιτική αβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Καταλάβαμε ότι ως λαός, μπορούμε και πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να σταματήσουμε επιτέλους να ανεχόμαστε εκείνους που λεηλατώντας το παρόν και το μέλλον μας, παίρνουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Το κίνημα των πλατειών είναι το πρώτο από την εποχή της μεταπολίτευσης που έθεσε ξεκάθαρους και συνολικούς πολιτικούς στόχους. Είναι μαζικό, ειρηνικό, μαχητικό και ανυποχώρητο. Είναι πανελλαδικό και πανευρωπαϊκό. Εμπνέεται από / και εμπνέει διεθνή κινήματα. Τα όπλα μας είναι η αλληλεγγύη, η αυτογνωσία, η ανιδιοτέλεια. Δεν θα φύγουμε από τις πλατείες μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ: Κυβερνήσεις, τρόικα, τράπεζες, μνημόνια, όλοι όσοι μας εκμεταλλεύονται και οι πολιτικές τους. Τους διαμηνύουμε πως το χρέος δεν είναι δικό μας.

Τα οφέλη μας από αυτό το κίνημα είναι η συνειδητοποίηση ότι ζούμε όλοι στον ίδιο εφιάλτη, αφυπνιστήκαμε, σηκωθήκαμε από τους καναπέδες, σπάσαμε την απομόνωση και τον ατομικισμό. Ο κόσμος συσπειρώθηκε στις πλατείες, πραγματοποίησε ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις, αποφάσιζε για τον εαυτό του και τον αγώνα του εφαρμόζοντας έτσι την άμεση –πραγματική δημοκρατία στην πράξη. Καταφέραμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, γιατί η εξουσία μας θέλει πάντα διαχωρισμένους. Πετύχαμε τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Κλονίσαμε όλο το πολιτικό σύστημα, δείχνοντας την δύναμη του λαού όταν είμαστε ενωμένοι. Η αποφασιστικότητα μας και η ανυποχώρητη στάση μας ειδικά στις μέρες των απεργιών, παρά την σκληρή καταστολή, οδήγησε στην απονομιμοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Απονομιμοποίηθηκε στην συνείδηση του κόσμου η κυβέρνηση και ο τρόπος με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις στην επίσημη πολιτική σκηνή. Καταφέραμε ακόμη να ξεγυμνώσουμε τον ρόλο της αστυνομίας ως υπηρεσίας προστασίας των συμφερόντων κυβέρνησης – τρόικας και γι’ αυτό απαιτούμε να παραιτηθεί ο υπουργός «προστασίας» του πολίτη.

Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε στον δρόμο που χαράξαμε. Η στάση μας ήταν, είναι και θα είναι ανυποχώρητη:

ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ!
ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ! – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!

Καταφέραμε να απονομιμοποίησουμε το μεσοπρόθεσμο και την κυβέρνηση, τώρα μένει να τους τσακίσουμε!
 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ FACEBOOK

Σας ανακοινώνουμε ότι εδώ και κάποιες μέρες οι Αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου έχουν σελίδα στο FACEBOOK. Σας καλούμε να μεταβείτε στη σελίδα και να κάνετε «μου αρέσει» (like), έτσι ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω αυτής. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, καθώς υπάρχουν και άλλες παρόμοιες σελίδες, αυτή είναι η επίσημη σελίδα της ομάδας internet των Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου. Το link είναι το ακόλουθο, ενώ έχει προστεθει και στην πλαϊνή στήλη του blog, κάτω από το e-mail:
 
Ενδιαφέρον θα είχε οι Ελεύθεροι Χρεοκοπημένοι της Θεσσαλονίκης να γίνουν φίλοι στο φέισμπουκ των Αγανακτισμένων Λευκού Πύργου, έτσι και θα τους βοηθήσουμε και θα μας γνωρίσουν.
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου