Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ;

Το παρακάτω αιτημα με τα χρωματισμένα γράμματα ειναι κεντρικό στην αξιολόγηση των Ελεύθερων Χρεοκοπημένων. Ο ab absurdo θέτει ερωτήματα για το πως μπορεί να πραγματοποιηθεί. Πρόσκληση λοιπον για συζήτηση.

Πανευρωπαϊκός αγώνας να εγκαταλειφθούν τα αντεργατικά νομοσχέδια που προωθούν οι νεοφιλελεύθερες Ελίτ και οι μεγάλες τράπεζες με πρόσχημα την κρίση δανεισμού των ευρωπαϊκών χωρών του νότου.

Πως συγκεκριμένα το εννούμε αυτό όταν το θέτουμε ως αίτημα-στόχο; Σε ποιον απευθυνόμαστε για να οργανώσει αυτόν τον αγώνα; Θα καλέσει πχ. η πλατεία και θα "προκαλέσει" όπως περίπου έκαναν οι Ισπανοί μ' εμάς; Οι Ισπανοί διαδηλωτές αποσύρθηκαν από την πλατεία δίχως να πάρουν τη γνώμη μας. Παρομοίως εμείς περικυκλώσαμε το Κοινοβούλιο, χωρίς να τους ρωτήσουμε. Οι Ιταλοί φαίνεται να συναινούν στα μέτρα. Οι Πορτογάλοι μήτε που τους "απαντήσαμε".

Όσον αφορά το εργατικό κίνημα, εδώ οι διαδικασίες περνάνε από άλλα όργανα. Ας ρίξουν τα συνδικάτα την ιδέα για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Να πιέσουν οι χώρες του Νότου μέσα από το σταμάτημα της οικονομικής ζωής στις χώρες τους, την Γερμανική ελίτ (μέσω των οικονομικών πιέσεων στο κοινό νόμισμα); Αυτούς πιθανόν να τους συμφέρει ένα λιγότερο σκληρό νόμισμα. (αναζητούμε τις λύσεις στο δικό τους "γήπεδο"; Δηλαδή Ευρωζωνη-ΕΕ... Τότε θα πρέπει να τεθεί συγκεκριμένα και σε οικονομική αναπτυξιακή βάση το ζήτημα της ανισόμετρης ανάπτυξης)

ab absurdo

2 σχόλια:

 1. Δεν υπάρχουν αγανακτισμένοι στις άλλες χώρες!!!
  Είναι ένα τέχνασμα των ΜΜΕ, του ΠΑΣΟΚ και της παγκόσμιας διακυβέρνησης.Αυτό που επιθυμούν είναι η δημοψήφισμα και ψήφο των αλλοδαπών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1) μπαινοντας σε ξενα φορα και προπαγανδιζοντας την ιδεα...ειδικα σε οσα εχουν πολιτικο και ριζοσπαστικο περιεχομενο...

  2) στελνοντας τακτικα μειλ και βιντεακια σε ξενες πολιτικες και νεολειστικες οργανωσεις...

  3) φτιαχνοντας μια ομαδα που να ασχολειται με το αντικειμενο και να απαρτιζεται απο ανθρωπους που μιλανε καλα αγγλικα, γαλλικα, ισπανικα, ιταλικα...

  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή