Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία», Ανδρέας Κάλβος.

«Ελευθερία Ή Θάνατος», οι επαναστατημένοι Έλληνες του 1821.

Οι πολιτικοί στην Ελλάδα-φαντάζομαι και στον υπόλοιπο κόσμο-αρέσκονται στις απλουστεύσεις και στα διλήμματα. Έτσι λοιπόν και στην πατρίδα μας το δίλημμα, το οποίο τίθεται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα είναι: «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία». Βέβαια, το δεύτερο σκέλος του διλήμματος, δηλαδή η χρεοκοπία, διανθίζεται από την αναγκαία ψυχολογική τρομοκρατία, ώστε ο ανυπεράσπιστος και εν πολλοίς αδαής πολίτης να αποβάλλει τις όποιες ενστάσεις του και να προσχωρήσει στο «μνημονιακό» στρατόπεδο. Λογικό από μέρους του αδαούς πολίτη. Αν όλη μέρα κάθε μέρα ακούει ότι απορρίπτοντας το Μνημόνιο θα επέλθει ο Αρμαγεδδών δεν θα διστάσει να απορρίψει την…απόρριψη του Μνημονίου και να προσχωρήσει εκών άκων στο φιλομνημονιακό στρατόπεδο. Όμως, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα διλήμματα, το δίλημμα «Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» είναι ψευδές και παραπλανητικό.

Ωστόσο, αν έπρεπε να θέσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα ως δίλημμα-αν και εμείς διαφωνούμε σε κάθε διλημματική προσέγγιση τέτοιων ζητημάτων- θα το θέταμε με την παρακάτω μορφή.«Ελευθερία ή Υποταγή;» Διότι έτσι αντιλαμβανόμαστε την σημερινή κατάσταση των πραγμάτων στην πατρίδα μας. Ως μια κατάσταση δηλαδή υποδούλωσης, υποταγής της χώρας στα ξένα συμφέροντα και στην διεθνή τοκογλυφία. Ίσως κάποιοι να σπεύσουν να μας υπενθυμίσουν-και σωστά-ότι η χώρα ουδέποτε ήταν πραγματικά ανεξάρτητη και ότι πάντοτε διέθετε προστάτες. Τους αντιτείνουμε ότι ανάγκη προστατών έχουν οι επί χρήμασι εκδιδόμενες και όχι η πατρίδα μας και ότι εν πάση περιπτώσει κάποτε πρέπει να ξεκινήσουμε την μάχη για την απελευθέρωση της.Σήμερα λοιπόν που η απαίτηση των δανειστών είναι να δουλεύουμε για δεκαετίες μόνο για να ξεπληρώνουμε τόκους που διαρκώς θα μεγαλώνουν ενώ αυτοί θα αποκτούν κοψοχρονιά τον εθνικό μας πλούτο πρέπει να τους στείλουμε συστημένο ένα μήνυμα. Οτι τούτη η πατρίδα δεν ανήκει σε κανέναν άλλο παρά μονάχα στον λαό της και πως καμιά δανειακή σύμβαση και κανένα Μνημόνιο που να ξεπουλά τη πατρίδα, άρα και τον λαό, δεν είναι αποδεκτό.

Και πως θα γίνει αυτός ο αγώνας; Είναι το εύλογο ερώτημα. Η απάντηση είναι μια και έχει δοθεί από τον λαό μας παλαιότερα. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Μια νέα εθνική αντίσταση κι ένα νέο εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο κατά των σύγχρονων κατακτητών της πατρίδας μας και κατά της σύγχρονης χούντας των δοσιλόγων, η οποία μας κυβερνά, είναι η μόνη απάντηση. Μιά Εθνική όμως Αντίσταση με ειρηνικά αυτή τη φορά χαρακτηριστικά αλλά με έντονα συγκροτημένο και στοχευμένο διεκδικητικό πλαίσιο και συλλογικούς τρόπους δράσης όπως μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις, καταλήψεις, απεργίες και χρήση του διαδικτύου για τη μετάδοση των μηνυμάτων της.

Την νέα Εθνική Αντίσταση δεν θα την οργανώσει κάποια πεφωτισμένη ηγεσία, ούτε κάποιο δήθεν φιλολαϊκό κόμμα. Την Εθνική Αντίσταση, σήμερα, πρέπει να την οργανώσουμε εμείς, οι ενεργοί και αποφασισμένοι πολίτες, οι ενεργοί και αποφασισμένοι πατριώτες. Όσοι έχουμε τη διορατικότητα να αντιλαμβανόμαστε ότι εκτός από τους στρατιωτικούς πολέμους υπάρχουν και οι οικονομικοί και πως αυτή τη στιγμή στόχος των τοκογλύφων είναι τόσο η Ελλάδα όσο και η Νότια Ευρώπη. Οσοι ειμαστε αθεράπευτα ερωτευμένοι με την ελευθερία και αδιάλλακτα εχθροί με κάθε μορφής υποδούλωση. Η πατρίδα μας καλεί γιατί ούτε στρατοί ούτε σύνορα μπορούν να σταματήσουν αυτή τη φορά τους εισβολείς παρά μόνο ο συνειδητοποιημένος λαός . Ας μην λείψει κανείς από το προσκλητήριο της.

ΟΥΤΙΣ

1 σχόλιο:

  1. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να κάνει τεράστια άλματα στην πολιτική του σκέψη και να λειτουργήσει αλληλέγγυα και με ομόνοια για να τα καταφέρει. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή