Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1) Άρνηση μνημονίου και είτε ριζική αναδιαπραγμάτευση χρέους αλά Αργεντινή είτε ολική άρνηση του αναλόγως τις συγκυρίες, καμιά αποδοχή παραχώρησης εθνικής περιουσίας με δυναμική κινητοποίηση σε πρώτη φάση κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

2) Φυλάκιση πολιτικών που θα αποδειχτεί ότι έκλεψαν και δήμευση της περιουσίας τους μετά από συνταγματική αναθεώρηση που θα καταργήσει τη βουλευτική ασυλία και την παραγραφή αδικημάτων, μηνύσεις σε εταιρίες τύπου Goldman Sachs και Siemens που έβλαψαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους Γερμανούς για τα κατοχικά εγκλήματα.

3) Κρατικοποίηση τραπεζών και στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας μέσω των οποίων θα ξεκινήσει κεντρικός σχεδιασμός για στοχευμένη ανάταξη της ανάπτυξης, πάγωμα χρεών για ανέργους και χαμηλόμισθους, προστασία πρώτης κατοικίας για όλους.


4) Φόρος 1% σε κάθε χρηματιστηριακή συναλλαγή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα κάνει κοινωνική πολιτική υπέρ ανέργων και απόρων, τα όποια μέτρα γιά την κρίση να απαλλάξουν ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους ενώ να μπει πλαφόν κρατήσεων ανάλογα με το εισόδημα των υπολοίπων ώστε να είναι δίκαια.

5) Πανευρωπαϊκός αγώνας να εγκαταλειφθούν τα αντεργατικά νομοσχέδια που προωθούν οι νεοφιλελεύθερες Ελίτ και οι μεγάλες τράπεζες με πρόσχημα την κρίση δανεισμού των ευρωπαϊκών χωρών του νότου.

6) Πλήρης ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, νομοθεσία που να απαγορεύει διαπλοκή πολιτικών και καναλαρχών, τακτικά δημοψηφίσματα εφόσον υπάρχουν οι ανάλογες υπογραφές, σύγκληση πανελλαδικού συνεδρίου των Αγανακτισμένων με θέμα την δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας και ενδεχομένως τη συγκρότηση πολιτικού φορέα, συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων σε μιά ενιαία κίνηση στις προσεχείς εκλογές
.

7 σχόλια:

 1. καποια στιγμη προσεχως θα ανεβασουμε ενα πιο πληρες πλαισιο αιτηματων, αυτα ομως τα πρωτα ειναι μια χαρα μπουσουλας για οποιον θελει να εντοπισει το στιγμα της ομαδας...

  Αριστοτελης Ων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1) Ριζική αλλαγή των όρων του Μνημονίου
  2) Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  3) Κεντρικός έλεγχος τραπεζών και στρατηγικων τομεων της ελληνικης οικονομιας
  4) Φορος 2% σε καθε χρηματιστηριακη συναλλαγη
  5) Πανευρωπαικος αγωνας να εγκαταλειφθουν τα αντεργατικα νομοσχεδια
  6) Θέσπιση μεταναστευτικής Πολιτικής
  7) Πληρης ανανεωση του πολιτικου σκηνικου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΕΝΑ – ΕΝΙΑΙΟ καταργεί τους παράσιτους στη Γη!
  Λόγω εξαπλούμενης ανεργίας και πείνας, πρέπει να διαδίδουμε την ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ και το ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδελτίο που περιορίζει την εγωμανία.
  Με επιμονή στο αρχαιοελληνικό ΜΟΝΑΔΙΚΟ κριτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς, το συμφιλιωτικό ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο (που πρότεινε ο Ρήγας -άρθρο 37 στο Σύνταγμα- EΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ στις 3 πρώτες εκλογές και ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ στα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα, την Ελβετία και από ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ), μπορούμε να βελτιώσουμε την κοινωνία, με κυβερνήσεις αλληλεγγύης, χωρίς παράσιτους, μίζες και διχόνοια. Οι διαδικασίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίζουμε και από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ επιλέγουμε υπευθύνους, δίνουν την ευκαιρία για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ! ΔΕ φοβόμαστε να συμμετέχουν ακόμα και ως υποψήφιοι, άτομα με κομματικές παρωπίδες, αφού τελικά στις προτάσεις μας και στην ανάδειξη προσώπων, η πλειονότητά μας στηρίζει, φυσικά, πρώτα τους πιο φιλότιμους, συνεργάσιμους και αλτρουϊστές υποψήφιους, είτε ανήκουν κάπου, είτε δεν ανήκουν πουθενά. ΔΕ χρειάζεται να περιμένουμε να αλλάξουν το νόμο οι διχαστικοί κομματικοί μοναρχικοί και πότε θα ξαναγίνουν εκλογές! Μπορoύμε να αρχίσουμε με πρωτοβουλίες ανά περίσταση ή δήμο, αναδείχνοντας με ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο τους εκάστοτε εντολοδόχους μας, και έτσι να δουν όλοι στην πράξη ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με προκριματική, ανεπίσημη κάλπη πριν από τις εκλογές, διαμορφώνοντας από όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών. Το εφάρμοσαν σε 28 δήμους το 2006!*   http://enieopsifodeltio.wordpress.com   http://energoipolitesnaxou.blogspot.com/2010/05/blog-post_13.html http://parospress.blogspot.com/2010/05/blog-post_9084.html http://antipariafwni.blogspot.com/2009/01/niki.html http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=6954&pid=5&CategoryID=5&txt=%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82 http://fonirodopis.gr/press/?p=12718 http://apps.facebook.com/causes/61685 http://www.kpad.gr/text/thesis/enieo1.htm http://edrana.blogspot.com/2007/06/blog-post_05.html http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_5788.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και να αδερφέ μου
  που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
  ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
  Καταλαβαινόμαστε τώρα
  δε χρειάζονται περισσότερα.

  Κι αύριο λέω θα γίνουμε
  ακόμα πιο απλοί.
  Θα βρούμε αυτά τα λόγια
  που παίρνουνε το ίδιο βάρος
  σ' όλες τις καρδιές,
  σ' όλα τα χείλη,
  έτσι να λέμε πια
  τα σύκα-σύκα
  και τη σκάφη-σκάφη.

  Και να αδερφέ μου
  που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
  ήσυχα, ήσυχα κι απλά.
  Καταλαβαινόμαστε τώρα
  δε χρειάζονται περισσότερα.

  Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε
  για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ' τον κόσμο.
  Εμείς τραγουδάμε
  για να σμίξουμε τον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλησπέρα φίλοι

  Το Δημόσιο Χρέος έχει φθάσει τα 360 δισ. €, το συνολικό μαζί με των ασφαλιστικών ταμείων, τραπεζών και ιδιωτών πλησιάζει το 1 τρισ. €. Για να μηδενιστούν αυτά σε 20 χρόνια βάζοντας ένα μικρό επιτόκιο γύρω 1-2% θα χρειαζόμαστε δόσεις 20 δισ. € για το Δημόσιο και 55 δισ. € για το Συνολικό χρέος. Νομίζω είναι εφικτό να γίνει και να προχωρήσει ένας τέτοιος διακανονισμός με τους δανειστές μας, είναι δε Δίκαιος για όλους και πρέπει ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να γίνει ΔΕΚΤΟΣ. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι φανερό ότι επιδιώκουν άλλα πράγματα, δηλαδή ότι επιδιώκουν την υποδούλωση του Λαού μας στα κελεύσματα του ΔΝΤ και αυτών που βρίσκονται πίσω του...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Απαραίτητη είναι η κατάργηση του Σταυρού και η λίστα! Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι πελατειακές σχέσεις και θα προστατευτεί η ηθική και κατά συνέπεια η κοινωνία.

  Μόνο έτσι θα πάψει έμπρακτα ο εγωισμός και θα κλειστεί το καβούκι του! Αν μή τι άλλο άνθρωποι που είναι εγωιστές με αποτέλεσμα λόγω του χαρακτήρα τους να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ΄ότι λύνουν, θα φύγουν από μόνοι τους, αφού βλέποντας ότι δεν πρόκειται να βγουν εξαιτίας της σειράς τους στη λίστα, θα αποχωρήσουν και μαζί τους ο κίνδυνος να βρωμίσουν το χώρο! Μόνο έτσι θα φανεί ποιος θέλει να δουλέψει για το σύνολο και ποιος για τον εαυτό του!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή